Es neesmu azartiska daba. Strādāju par grāmatvedi, man ir pieauguši bērni, un mana dzīve rit mierīgā, paredzamā ritmā. Kādā pelēkā oktobra vakarā, kad aiz loga lija lietus un telefons rādīja, ka atbildētājs jau sesto reizi ignorē manu zvana signālu, es nolēmu mainīt vakara scenāriju. Tā vietā, lai skatītos seriālu par detektīviem, es atvēru klēpjdatoru un ierakstīju meklētājā “online kazino”. Jā, smieklīgi, bet es to izdarīju tieši tāpēc, ka man bija garlaicīgi. Nevis tāpēc, ka gribēju naudu. Man vienkārši vajadzēja kaut ko tādu, kas nav kalendāra ieraksts.
Pirmā reize bija dīvaina. Reģistrācijas forma, simtiem spēļu, mirdzošas ikonas. Es uzreiz apmaldījos un aizgāju prom. Otrajā vakarā atgriezos, jo — nekas cits nedeva to sajūtu, ka es pati izvēlos, ko darīt. Man vairs nav divdesmit, un agrāk esmu dzīvojusi pēc principa “ja jau sāc, tad jāiet līdz galam”. Kazino man likās kā vieta, kur var eksperimentēt bez nopietnām sekām. Sāku ar desmit eiro iemaksu. Uzliku uz vienas spēles, uz citas, pazaudēju. Vakarā secināju, ka tas nav mans.
Bet trešajā vakarā notika kas tāds, kas man lika aizdomāties par robežām. Es biju mierīga, pat nedaudz nogurusi, un nejauši uzgāju lapu, kur bija norādīts vavada promo code no deposit 2026. To ievadīju, jo lasīju, ka šāds kods ļauj spēlēt bez papildu depozīta. Godīgi sakot, neko daudz negaidīju. Tas bija tikai eksperiments, lai saprastu, vai tāda lieta vispār darbojas.
Un tā es sēdēju virtuvē, klēpjdators uz galda, blakus kafijas krūze, kas jau sen bija atdzisusi. Ekrānā griezās spēle ar dinozauriem un seniem dārgumiem. Mana likme bija maza, gandrīz simboliska. Bet tad notika brīnums. Nē, es neieguvu džekpotu. Es laimēju kaut kādus divdesmit eiro, taču būtiskākais bija tas, kā es tajā brīdī jutos. Sirds pukstēja straujāk, plaukstas nosvīda, bet mute smaidīja. Es pēkšņi sapratu: man nav jāguļ naktīs un jādomā par miljoniem. Man pietiek ar to, ka šajā vienā vakarā es ne no kā neesmu atkarīga. Viss notiek manā tempā, manā gribā.
Es izņēmu sava laimesta daļu — piecpadsmit eiro — un nolēmu to atstāt kontā. Nevis tāpēc, lai turpinātu spēlēt, bet gan tāpēc, lai atgrieztos vēlāk. Cilvēki bieži saka, ka kazino ir slazds. Es tam pilnībā nepiekrītu. Viss ir atkarīgs no tā, ar kādu attieksmi tu ieej. Ja tu ienāc kā cilvēks, kurš grib pārspēt laimi, aplaupīt banku, tad, protams, būsi vīlies. Bet, ja tu ienāc kā novērotājs, kurš pēta savu reakciju uz negaidītiem notikumiem, tu atklāj daudz vairāk nekā naudu.
Pēc tās reizes es sāku lasīt par spēļu psiholoģiju. Viens raksts mani īpaši uzrunāja — tur bija teikts, ka, spēlējot, mēs trenējam spēju pieņemt zaudējumus. Man šķita, ka tas ir pārspīlēts, līdz es pati piedzīvoju sēriju, kad piecas reizes pēc kārtas likme neatnesa neko. Sākumā saskaitos, bet pēc desmit minūtēm es atkal smaidīju. Kāpēc? Jo es zināju, ka tas ir tikai process. Es — biroja darbiniece, kura piekopj garlaicīgus rituālus, pēkšņi iemācījos priecāties par procesu.
Protams, pastāv arī tumšā puse. Vēlāk es vairākas reizes mēģināju izmantot vavada promo code no deposit 2026, bet ne vienmēr to atcerējos. Reizēm es vienkārši atvēru spēles lapu un aizmirsu, ka varu pārbaudīt bonusa nosacījumus. Bet tieši šī atmiņa man ir palīdzējusi saglabāt kontroli. Jo, ja es par kādu reklāmīgu dāvanu neaizdomājos, tad nozīmē — es nespēlēju mašīnas dēļ. Man patīk spēles dizains, mūzika, dažreiz pat stāsti, ko spēles stāsta. Piemēram, sižeti par piedzīvojumu meklētājiem, kas atrod pazudušās pilsētas.
Manuprāt, visvērtīgākā atziņa, ko es guvu, nav saistīta ar laimēšanu. Tā saistīta ar to, kā es skatos uz sliktiem notikumiem. Agrāk, ja kaut kas neizdevās, es vainoju sevi, plosījos, pārdzīvoju naktīs. Bet aizraušanās ar spēlēm man parādīja citu ceļu. Reizēm tu dari visu pareizi, visu pārdomā, bet bumbiņa apstājas ne tajā vietā. Un? Dzīve turpinās. Tu vari uztraukties, bet vari arī pasmieties par to, cik maza ir cilvēka kontrole pār visumu.
Kādā novembra vakarā es laimēju lielāku summu — apmēram trīs simtus eiro, sākot tikai ar vienu eiro likmi. Nevaru teikt, ka tā mainīja manu dzīvi. Bet tā mainīja to, kā es runāju ar kolēģiem nākamajā dienā. Es jutos pārliecinātāka, nevis tāpēc, ka kabatā gulēja nauda, bet gan tāpēc, ka man bija noslēpums. Mana pašsajūta vairs nav atkarīga no tā, vai citi mani novērtē. Tas ir kā mazs iekšējais smaids, ko es varu turēt ceļā mājās no darba.
Vēlāk es bieži dzirdēju draugu stāstus par to, kā kazino viņus iztukšoja. Es ticēju viņiem. Bet es arī sapratu, ka katrs pats nosaka spēles noteikumus manā galvā. Es pati nolēmu, ka spēlēšu tikai tad, kad man ir labs garastāvoklis, kad varu atļauties zaudēt konkrētu summu un kad nejūtu vajadzību atspēlēties. Šis pēdējais punkts ir vissvarīgākais. Tiklīdz es pamostos domā “man vajag atgūt naudu”, es aizveru lapu un eju gulēt. Jo tas nav spēles prieks, tas ir tas alkas, kuras cilvēki jauc ar azartu.
⚠ L’association « Reims Dés Jeux » a déménagé dans de nouveaux locaux (plus grands et flambant neufs) et se trouve désormais en centre ville, au sein même de « La Grande Malle » (au 12-14 Avenue de Laon, 51100 Reims) !!!
(cliquez sur ce lien pour visualiser l'emplacement de nos nouveaux locaux))
Bienvenue sur le forum officiel de « Reims Dés Jeux », association de jeux de société modernes à Reims !
L’association ouvre à nouveau ses portes pour une nouvelle année ludique en compagnie de toute son équipe de bénévoles.
De ce fait, si vous avez le goût du jeu et un enthousiasme sans faille, ne vous privez surtout pas, venez nous rejoindre sans attendre et n’hésitez pas à en parler autour de vous !
Le support de ce forum fonctionnant par « autogestion », cela signifie que « tout le monde aide et renseigne tout le monde ». Par conséquent, si quelqu'un vous vient en aide ou vous rend service, remerciez-le et renvoyez-lui l'ascenseur en le conseillant à votre tour ou bien encore en aidant quelqu'un d'autre lorsque l'occasion s'y prête.
Faites en sorte de poster dans la bonne rubrique, de respecter les propos des autres internautes, de ne pas utiliser le langage SMS et d'utiliser autant que possible la fonction « Recherche » afin d'éviter les doublons.
Et... Gardez le sens de l'humour, de la convivialité et de la décontraction. Nous ne sommes pas ici pour se prendre la tête.
➯ Définition : Qu’est-ce que le « jeu de société moderne » ?
(cliquez sur ce lien pour visualiser l'emplacement de nos nouveaux locaux))
Bienvenue sur le forum officiel de « Reims Dés Jeux », association de jeux de société modernes à Reims !
L’association ouvre à nouveau ses portes pour une nouvelle année ludique en compagnie de toute son équipe de bénévoles.
De ce fait, si vous avez le goût du jeu et un enthousiasme sans faille, ne vous privez surtout pas, venez nous rejoindre sans attendre et n’hésitez pas à en parler autour de vous !
Le support de ce forum fonctionnant par « autogestion », cela signifie que « tout le monde aide et renseigne tout le monde ». Par conséquent, si quelqu'un vous vient en aide ou vous rend service, remerciez-le et renvoyez-lui l'ascenseur en le conseillant à votre tour ou bien encore en aidant quelqu'un d'autre lorsque l'occasion s'y prête.
Faites en sorte de poster dans la bonne rubrique, de respecter les propos des autres internautes, de ne pas utiliser le langage SMS et d'utiliser autant que possible la fonction « Recherche » afin d'éviter les doublons.
Et... Gardez le sens de l'humour, de la convivialité et de la décontraction. Nous ne sommes pas ici pour se prendre la tête.
➯ Définition : Qu’est-ce que le « jeu de société moderne » ?
Kad nejaušība kļūst par mazu prieku
-
harlequinguenevere
- Message(s) dans cette discussion : 1
- Prénom : guenevere